Her kan du lese om Erik Torjusen (34) og Thorbjørn Flaten (32), læreren og byggmesteren som har satt av 3 år for å realisere en drøm - å seile jorden rundt.
Du vil finne en samling reisebrev fra de forskjellige etapper, de er presentert av Rogalands Avis. Seilasen startet 1 August 1995. Sett deg godt tilbake i stolen og les reisebrevene.


En kort oppsummering - OKTOBER 2001

Erik Torjusen og Thorbjørn Flaten la ut ifra stavanger havn den 1 august 1995 med seilbåten "White Bread" (type Alo, 28 fot), de kom så langt som til sør amerika der de havarerte utenfor venezuela's kyst i juni 1996.

Ny båt ble kjøpt i juli 1996, det var en Colin Archer med navnet "Medusa". S/Y Medusa ble seilt til Australia og fortøyd i Brisbane havn i januar 1998 -båten ble satt "i arrest" av Gjensidige fordi der var gamle heftelser på skuta som ikke ble oppgitt til Erik og Thorbjørn.
De sjekket i brønnøysund før den ble kjøpt - fant ingenting der. Det de glemte var å sjekke i skipsregisteret.....(båten var over 40 fot - da registreres de i skipsregisterert....så nå vet vi det.)

Erik er nå på den tredje båten som kommer fra færøyene "Salka Valka", Thorbjørn er vel hjemme igjen og har tatt seg jobb i Stavanger.

I Venezuela ble Erik ble truffet av amors piler..
Han ble kjent med en færøysk jente med bein i nesa og navnet Durita, hun var skipper på Salka Valka. Dette ble det resultater ut av...og hun fødte ham en liten datter i desember 1997. Erik og lille Freyja var hjemme på besøk hos farmor i sept/okt 1998. Her er et lite bilde av de.

Nå er Freyja snart 1 1/2 år gammel (hun har satt sjøbein for lenge siden og er øverst kommanderende på skuta), de er på vei hjem med Salka Valka. Planen er å være hjemme i Stavanger sommeren 1999.

Salka Valka kom vel frem til Egersund, deretter for å seile tilbake til Færøyene.

Idag mer enn to år etter hjemkomsten så har både Durita og Erik produsert hver sin bok, og de har laget en film om turen. Begge studerer i Oslo, og lever som en liten lykkelig familie i en studentby. Lille Freyja går i barnehagen og stortrives der.Ide og Design - Jane A.Strand

C©pyright 1995-2010